Toon:

Pin High en het coronavirus

Beste Pin High reiziger,

De golfbanen in Europa zijn weer open! Dat betekent dat golfvakanties ook weer mogelijk zijn. Wij houden dagelijks bij welke hotels en banen open gaan. Op onze site ziet u in de prijstabellen per hotel exact wanneer u weer welkom bent. Vanaf de datum dat het hotel open is en één of meerdere banen in de regio weer gasten ontvangen, staan de prijzen vermeld en kunt u weer een arrangement boeken.

Hieronder treft u aanvullende informatie rondom het coronavirus.

Het coronavirus en uw reis- en/of annuleringsverzekering
Wilt u meer weten over uw Unigarant annulerings- of reisverzekering met betrekking tot het coronavirus? Raadpleeg dan de info hierover op de site van Unigarant.

Gelden extra regels vanwege het coronavirus in het land waar ik op vakantie ga?
In diverse landen is in ons aller belang hard gewerkt om de risico’s van virusverspreiding zoveel mogelijk te beperken. Houd derhalve rekening met mogelijke ongemakken als gevolg van aangepaste regels.

In de hotels en op de baan valt daarbij te denken aan:
► hygiënemaatregelen als mondkapjes. Mondkapjes zijn veelal in het buitenland verplicht in publieke ruimtes (m.u.v. het restaurant) en bij o.a. tankstations.
► de coronamaatregelen die het hotel heeft moeten nemen. Deze kunnen ertoe leiden dat hotels een klein bedrag per nacht in rekening brengen voor de extra onvoorziene kosten die gemaakt zijn. Deze coronatoeslag dient ter plaatse te worden voldaan.
► vanwege de noodzakelijke onderlinge afstanden en het maximum aantal personen per ruimte is de verwachting dat hotels en banen ook vergaderzalen als restaurant gebruiken.
► sommige faciliteiten, zoals sauna, wellness en zwembad, zijn mogelijk nog buiten gebruik.
► aangepaste regels voor buggy’s. Deze zijn soms niet of slechts voor 1 persoon toegestaan.
► een onderlinge afstand van 2 stoklengtes in de baan.
► flights in de baan van maximaal 2, 3 of 4 personen die kunnen worden aangevuld.

Gezondheidscheck:
Hotels, golfbanen en restaurants moeten vrijwel overal een gezondheidscheck doen. Onderstaand treft u de meest voorkomende vragen. Is het antwoord op één of meerdere van onderstaande vragen ‘ja’, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
► Had u in de afgelopen 24 uur last van hoesten, neusverkoudheid, koorts boven 38º C of benauwdheid?
► Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
► Heeft u het coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
► Heeft u een huisgenoot/gezinslid met het coronavirus en heeft u de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
► Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact heeft gehad met iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?

Indien u ook een vlucht heeft geboekt, houd dan rekening met extra (hygiëne)maatregelen, zoals:
► verplichte mondkapjes bij vrijwel alle maatschappijen. Hiervoor dient u zelf zorg te dragen!
► screening van passagiers door de maatschappij, waaronder het uitwendig meten van de lichaamstemperatuur, en een gezondheidscheck (zie hierboven). In verband met de extra controles adviseert de luchtvaartmaatschappij minimaal 3 uur vóór vertrek in te checken.
► het verplicht invullen van een gezondheidsverklaring. De gezondheidsverklaring kunt u hier downloaden.
► minimale service aan boord om contactmomenten tot een minimum te beperken. Neem dus zelf wat eten en drinken mee. Let op: drinken mag u uitsluitend voorbij de douane kopen en meenemen.

Veel hotel en golfbanen publiceren op hun eigen site vaak ook de van toepassing zijnde maatregelen. Voor algemene coronamaatregelen kun u de site raadplegen van nederlandwereldwijd.nl. Daarnaast publiceert het Travel Centre van IATA (International Air Transport Association) een actuele (Engelstalige) lijst met daarin de maatregelen die nu per land worden genomen. Check van tevoren of maatregelen ook op u van toepassing zijn. Let op: de voorwaarden kunnen dagelijks veranderen.

Sunset